tisdag 20 oktober 2009

Sverigedemokraterna visar sitt rätta ansikte

”Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vänd trenden när vi går till val nästa år”, skriver Jimmie Åkesson på Aftonbladets debattsida.
Eftersom Sverigedemokraterna försöker profilera sig som en organisation som är motståndare till Sveriges medlemskap i EU, kan man kanske förvänta sig att det är EU-medlemskapet, eller åtminstone Lissabonfördraget, den nya EU-grundlagen, partiordföranden betraktar som det största hotet mot den svenska nationalstaten på mer än ett halvt sekel.
Men det var det naturligtvis inte. I Sverigedemokraternas förvrängda verklighetsuppfattning är det muslimerna som är det största hotet mot Sverige och som Jimmie Åkesson lovar (läs: hotar) att göra allt som står i hans makt för att bekämpa om Sverigedemokraterna tar plats i riksdagen efter nästa års val. Och risken finns. I den senaste väljarbarometern från Sifo ligger Sverigedemokraterna med sina 4,7 procent ännu en gång över riksdagsspärren.
Trots att Sverigedemokraterna länge försökt putsa på sitt yttre för att verka som vilket annat parti som helst, så är Sverigedemokraterna sannerligen inte vilket parti som helst. Det har sitt ursprung i den nynazistiska och rasistiska rörelsen. Det märks.
”Sverige åt svenskarna och svenskarna åt Sverige!” skanderade Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder på partiets landsmöte i helgen.
”För folk och land. Nästa år står vårt första slag!” ropade ungdomsförbundets ordförande Erik Almqvist från samma talarstol.
Med partiledningens uppträdande på landsmötet, tillsammans med partiordföranden Jimmie Åkessons öppet rasistiska debattartikel i Aftonbladet, har Sverigedemokraterna visat sitt rätta ansikte; partiet är och förblir främlingsfientligt och högerextremistiskt.
Detta har ingenting gemensamt med det radikala EU-motstånd som Folkrörelsen Nej till EU och andra demokratiska och progressiva organisationer står för. Tvärtom. Håll Sverige rent! Ut med Sverigedemokraterna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar